Kinderspeelhoeve


Welkom op onze pagina. Wij kunnen u voorschoolse, naschoolse en buitenschoolse opvang aanbieden. Ook kunnen wij u de kinderen van 2 en 3 jaar Vroeg en Voorschoolse Educatie aanbieden tijdens de peutergroepen. Voorheen peuterspeelzaal.

Get Adobe Flash player

Wat is een teek?

Een teek is een klein spinachtig beestje dat zich in de huid vastgrijpt. Deze kleine beestjes voeden zich met bloed van mens en dier. Teken leven voornamelijk in de natuur, in bos- en grasrijke gebieden.

Bent u in de natuur geweest? Controleer uzelf of de kinderen dan goed op teken, vooral achter de oren en de haargrens, oksels, liezen en knieholtes.

Ziekte van Lyme

Als u gebeten bent door een teek loopt u het risico om de ziekte van Lyme te krijgen. De ziekte van Lyme is een acute infectieziekte en kan leiden tot problemen met het zenuwstelsel, de gewrichten en het hart.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u controleert op tekenbeten nadat u in de natuur bent geweest. Veel mensen genezen na een antibioticakuur, maar een klein percentage houdt langdurige klachten.

Verwijderen van een teek

Hoe langer de teek in uw huid zit, hoe groter de kans dat hij ziekteverwekkers overdraagt. Het is belangrijk dat er een tekenverwijderaar wordt gebruikt waarbij u de kop van de teek goed vast kunt pakken en langzaam de teek eruit trekt. Dit kan met een goed puntig pincet. 

Gebruik geen alcohol, jodium, olie, watje met zeep of andere middelen voordat u de teek verwijdert. Daarnaast is het belangrijk om goed te controleren dat er geen delen van de teek achterblijven, want dit kan een onsteking veroorzaken. 

Bij een tekenbeet is het aan te raden om de plek van de beet minimaal drie maanden goed in de gaten te houden. Als er een rode kring rondom de plek ontstaat  of u krijgt andere klachten dan is het mogelijk dat u de ziekte van Lyme opgelopen heeft. Neem daarom ook direct contact op met uw huisarts.

TELEFOON : 085 273 1904
OF MAIL ONS  info@kinderspeelhoeve.nl

 

Kalender

September 2017
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Agenda items

Geen evenementen
Copyright © 2017 Kinderspeelhoeve  Rights Reserved.