Kinderspeelhoeve


Welkom op onze pagina. Wij kunnen u voorschoolse, naschoolse en buitenschoolse opvang aanbieden. Ook kunnen wij u de kinderen van 2 en 3 jaar Vroeg en Voorschoolse Educatie aanbieden tijdens de peutergroepen. Voorheen peuterspeelzaal.

Get Adobe Flash player

Ieder mens is uniek en is er van nature op uit om de wereld te ontdekken en te onderzoeken. Hij leert door de ervaringen en belevingen die hij opdoet; door het steeds weer zelf te doen, door keuzes te maken en door op zijn eigen manier zijn mogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen. Deze ontwikkeling wordt beïnvloedt door de aanleg en het temperament van een kind, de omgeving (o.a. het gezin, het kdv, de bso), de mate waarin het zich veilig kan hechten en de cultuur (met zijn waarden en normen).

Een kind ontwikkelt zich in wisselwerking met de omgeving. Een kind wordt geboren met een bepaalde aanleg en eigenheid. Ieder mensenkind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier.

Kinderen ontwikkelen zich in belangrijke mate zelf, ze zijn de motor van hun eigen ontwikkeling. Maar ze hebben daar wel wat bij nodig. Het belangrijkste dat kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen is vertrouwen, in zichzelf en in anderen. Pas wanneer een kind voldoende vertrouwen heeft in zichzelf, zal het nieuwe dingen uitproberen en volhouden als het niet direct lukt.

Voorop staat dat het kind mag zijn zoals het is; dat er respect is voor de eigenheid van ieder kind.

Onze pedagogische visie is in belangrijke mate gebaseerd en geïnspireerd door de ontwikkelingstheorie van Maria Montessori. Hoe wij met de kinderen omgaan is gebaseerd volgens de principes van Thomas Gordon.

 

TELEFOON : 085 273 1904
OF MAIL ONS  info@kinderspeelhoeve.nl

 

Kalender

September 2017
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Agenda items

Geen evenementen
Copyright © 2017 Kinderspeelhoeve  Rights Reserved.