Deze website gebruikt cookies van google om gegevens bij te houden.

Kinderspeelhoeve


Welkom op onze pagina. Wij kunnen u voorschoolse, naschoolse en buitenschoolse opvang aanbieden. Ook kunnen wij u de kinderen van 2 en 3 jaar Vroeg en Voorschoolse Educatie aanbieden tijdens de peutergroepen. Voorheen peuterspeelzaal. Voor de kinderen die liever in een huiselijk omgeving opvang willen, kunnen wij bemiddelen met onze gastouders.

Get Adobe Flash player
 Een ziek kind

Een kinderdagverblijf is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een rekbaar begrip waardoor soms discussies ontstaan of een kind met ziekteverschijnselen wel naar het kinderdagverblijf mag of thuis moet blijven. Bij de beslissing hierover zijn twee aspecten bepalend: namelijk het welbevinden van het zieke kind zelf en de gezondheid van de andere kinderen van de groep.

Welbevinden van het zieke kind

Een kind dat hoge koorts heeft (38,5 graden), regelmatig overgeeft of pijn lijdt, zal zich niet prettig voelen in een groep. Het heeft behoefte aan rust, verzorging en extra aandacht en kan het beste in een huiselijke omgeving worden opgevangen. Daarentegen kan een kind met lichte ziekteverschijnselen zoals een snotneus of huiduitslag meestal wel meedoen in de groep. Het ongemak dat het van deze verschijnselen heeft hoeft op het kinderverblijf niet erger te zijn dan thuis.

Niet elke gedragsverandering wordt door ziekte veroorzaakt en het is ook niet de bedoeling dat wij als beroepskracht een diagnose gaan stellen. Het gaat erom dat wij beslissen of het kind op de groep kan blijven, of dat we de ouders moeten waarschuwen, of dat we misschien zelfs direct een arts moet inschakelen.

Gezondheid van de andere kinderen

Bij enkele besmettelijke ziekten die ernstig kunnen verlopen mag het zieke kind niet naar het kinderdagverblijf komen, omdat dan het risico voor de andere kinderen en beroepskrachten om ook besmet te worden te groot is. Dit tijdelijk niet toelaten van zieke kinderen vanwege het besmettingsrisico voor anderen wordt 'wering' genoemd. Wering is alleen zinvol als besmetting van de andere kinderen nog niet heeft plaatsgevonden en niet op een andere manier te voorkomen is.

 ZIEKTE

TELEFOON : 085 273 1904
OF MAIL ONS  info@kinderspeelhoeve.nl

 

Kalender

April 2017
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Agenda items

Geen evenementen
Copyright © 2017 Kinderspeelhoeve  Rights Reserved.